Oproep: mannen gezocht voor preventiecampagne

Geplaatst door: kirstenpauwels

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Wat?

Het Vlaamse Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) wil begin 2022 een campagne ter preventie van suïcide bij mannen lanceren. Zo’n campagne opzetten kunnen ze natuurlijk niet zonder de hulp van mannen. VLESP en het communicatiebureau 'Lucy' zullen campagnevoorstellen uitwerken en voorleggen aan een groep mannen. Samen met deze groep zal de campagne verder vormgegeven worden om zoveel mogelijk mannen te kunnen aanspreken.

Waarom?

Het suïcidecijfer ligt hoger bij mannen dan bij vrouwen. Bijna 3 op de 4 suïcides in Vlaanderen gebeuren door mannen. Uit onderzoek blijkt dat dit veroorzaakt wordt door een samenhang van verschillende factoren.

VLESP wil met deze nieuwe campagne suïcidale gedachten en mentale gezondheid bij mannen bespreekbaar maken en hen aanmoedigen ermee aan de slag te gaan. Tegelijkertijd willen we de algemene bevolking sensibiliseren en de omgeving van de doelgroep motiveren tot peersupport.

Wie?

Concreet zijn we op zoek naar mannen (of personen die zich identificeren als man) die:

  • Ouder zijn dan 18 jaar;
  • Vroeger gedachten aan zelfmoord hebben gehad of een zekere affiniteit hebben met mentale gezondheid(sproblemen);
  • Bereid zijn om feedback te geven op onze campagnevoorstellen.

Wanneer en waar?

Op twee online bijeenkomsten (data en tijdstip nog te bepalen) in oktober en november 2021. Een bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur.

Hoe?

Vul dit formulier in om je kandidaat te stellen. We nemen snel contact met je op.

 

© Zelfmoord1813 - disclaimer