Forum voor naasten

Wat je vooraf moet weten 

Als naaste van iemand die aan zelfdoding denkt, is het soms best uitdagend om te weten hoe je het best reageert, jezelf opstelt, maar ook voor jezelf zorgt. Het forum voor naasten is een plek waar je anoniem en zonder oordeel ervaringen kan uitwisselen met andere naasten. Dit alles gebeurt op een preventieve en respectvolle manier. 

Als je snel en direct hulp nodig hebt, kan je ons beter telefonisch contacteren op het gratis nummer 1813 of met ons chatten. Voor dringende medische hulp, kan je terecht op het noodnummer 112. Het forum wordt immers niet 24/7 gemodereerd. 

Pilootfase 

Het forum voor naasten start in eerste instantie op in een pilootfase. Dit wil zeggen dat de werking van het forum tijdens de opstartweken geëvalueerd wordt aan de hand van een bevraging. Om toegang te krijgen tot het forum zal je eerst een vragenlijst moeten invullen. Drie weken later sturen we je opnieuw een vragenlijst om te polsen naar jouw ervaring van het forum. 

Over het forum zelf 

Op het forum zijn er vier belangrijke afspraken

  • Dit forum is anoniem. We vragen je dan ook om geen persoonlijke gegevens te delen over jezelf of over anderen. 

  • Dit forum vertrekt vanuit de preventie van zelfdoding. Zelfmoordmethodes en aanmoedigingen tot zelfbeschadigend gedrag mogen niet gedeeld worden op het forum. 

  • Heb je behoefte aan een dringend gesprek, neem dan contact op met de Zelfmoordlijn via telefoon of chat of bel naar nooddienst 112. Het forum is niet geschikt voor crisishulp. 

  • Wees respectvol ten aanzien van je medegebruikers. 

Het niet volgen van deze regels kan leiden tot de verwijdering van je berichten of je account. 

Om spam te vermijden vragen we een mailadres om je aan te melden op het forum. Het gebruik van geanonimiseerde mailadressen via providers zoals Gmail en Hotmail kan helpen voor wie absoluut anoniem wil blijven. Je mailadres is nooit zichtbaar voor de andere gebruikers. 

© Zelfmoord1813 - disclaimer