Vandaag Werelddag Suïcidepreventie & Lancering vernieuwde BackUp app

Vandaag, 10 september, is Werelddag Suïcidepreventie, een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de preventie van suïcide. Ook in Vlaanderen organiseren we tal van acties. Volg zeker onze sociale media voor updates.

Eén van die acties is de lancering van een gloednieuwe versie van BackUp, onze mobiele applicatie die houvast wil bieden bij zelfmoordgedachten. De app bevat verschillende tools die je kunnen helpen een crisis te overbruggen of een volgende crisis te voorkomen. Ook als je er wilt zijn voor iemand anders kun je met BackUp aan de slag.

BackUp is bedoeld om snel bij de hand te zijn en op die manier snel steun te kunnen bieden op moeilijke momenten. BackUp geeft niet alleen toegang tot belangrijke contacten en hulplijnen, de app geeft ook zicht op hoopvolle elementen en een Safetyplan.

BackUp werd vernieuwd, op basis van de feedback van gebruikers, en kreeg een nieuw – eigentijdser – jasje. Vanaf vandaag kan je de update van onze app BackUp doorvoeren. Sommige toestellen zullen deze update automatisch doorvoeren, andere dan weer niet. De oudere versie blijft wel bruikbaar! Al zal het dan niet mogelijk zijn om nieuwigheden te delen met personen die de oudere versie gebruiken.

Wat is er veranderd? Vanaf nu zit er veel meer uitleg en voorbeelden in de app, zodat gebruikers beter te weten komen welk onderdeel waarvoor staat of dient. Bovendien is er een volledig nieuw onderdeel ‘Vraag & Antwoord’ aan de app toegevoegd, hier krijgen gebruikers bijvoorbeeld een antwoord op de vraag: ‘Zou ik het aan iemand vertellen dat ik aan zelfmoord denk?’. Tot slot kan je met de vernieuwde app nu ook video’s met elkaar delen en kan je gebruik maken van hedendaagse communicatiemiddelen (bv. WhatsApp).

De vernieuwde BackUp is gratis te downloaden in de app stores.

Meer info over BackUp

Meer info over de Werelddag

 

© Zelfmoord1813 - disclaimer