Toekomstgerichte Training voor suïcidale personen: Opleiding voor hulpverleners

Geplaatst door: Renate van Landschoot

Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie

Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) zal dit najaar weer een tweedaagse opleiding organiseren voor hulpverleners om groepstraining te kunnen geven aan personen met suïcidegedachten, namelijk de opleiding Toekomstgerichte Training.

Wat kan je verwachten?

Deze groepstraining is gebaseerd op technieken uit de cognitieve gedragstherapie, probleemoplossende therapie en positieve psychologie. De focus ligt op het denken in mogelijkheden, het leren een beeld te vormen van wat wél zou kunnen in de toekomst door het opstellen van kleine persoonlijke doelen. Een ander belangrijk onderdeel vormt het opmaken van een safety plan waarmee deelnemers stap voor stap geleerd wordt om een suïcidale crisis te herkennen en die crisis beter het hoofd te bieden. Deze training werd ontwikkeld aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werd door VLESP aangepast voor gebruik in Vlaanderen.

Voor wie is deze opleiding interessant?

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding en trainer te kunnen worden gelden volgende criteria:
 
  • Min. 3 jaar klinische ervaring, bij voorkeur ervaring met suïcidale personen, bij voorkeur psychotherapie-opleiding;
  • Min. 1 jaar ervaring met het geven van groepstherapie of het begeleiden van groepen.

Praktisch

Data

De tweedaagse opleiding zal online doorgaan op dinsdag 19 oktober 2021 en donderdag 28 oktober 2021, van 9.30u tot 16.30u.

Prijs

Prijs voor deze opleiding (inclusief, trainershandleiding, deelnemerswerkboek, twee intervisiemomenten): €150
Aangesloten bij een GGZ netwerk? Dan kom je in aanmerking voor verlaagd tarief. Informeer bij VLESP of de opleiding door jouw netwerk wordt aangeboden.
 
Locatie
 
Online via Zoom

Interesse?

Plaatsen zijn beperkt om zo voldoende interactie- en leermogelijkheden te scheppen, dus schrijf je snel je in en wij nemen telefonisch contact met je op. Wens je graag bijkomende info of heb je vragen? Mail je vraag naar lies.pittoors@ugent.be

© Zelfmoord1813 - disclaimer