Pilootproject rond forum voor naasten

Geplaatst door: kirstenpauwels

Centrum ter Preventie van Zelfdoding

Wanneer iemand in je omgeving aan zelfdoding denkt, kan je ook als naaste met een heleboel vragen geconfronteerd worden. Naast praktische vragen - hoe kan ik helpen? waar vind ik professionele hulp? - voel je misschien ook de nood om te praten over jouw beleving als naaste. Hulp verlenen kan ook voor jou immers bij momenten best lastig zijn.

Om de naasten van wie aan zelfdoding denkt te helpen ondersteunen, lanceert Zelfmoord1813 daarom een pilootproject. Op het forum voor naasten kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om hun verhaal te delen met lotgenoten, elkaar te ondersteunen en ervaringen uit te delen. Op deze manier willen we een community creeëren aan mensen die een intiem begrip hebben van de uitdagingen die naasten het hoofd bieden, en ook deze doelgroep naar de toekomst toe beter ondersteunen.

Het forum voor naasten start in eerste instantie op in een pilootfase. Dit wil zeggen dat de werking van het forum tijdens de opstartweken geëvalueerd wordt aan de hand van een bevraging. Om toegang te krijgen tot het forum zal je eerst een vragenlijst moeten invullen. Drie weken later sturen we je opnieuw een vragenlijst om te polsen naar jouw ervaring van het forum. Voor deze evaluatie werken we samen met het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie.

Indien de pilootfase een positieve evaluatie krijgt, wordt het forum ingebed in het aanbod van Zelfmoord1813. Heb je interesse? Via de link hieronder kan je rechtstreeks naar de vragenlijst. Eens je die hebt ingevuld, krijg je de link naar het forum.

 

 

© Zelfmoord1813 - disclaimer